Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Aultmore 17 years 100 Proof Exceptional Cask #1 5cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Aultmore 17 years 100 Proof Exceptional Cask #1 5cl
  • Aultmore 17 years 100 Proof Exceptional Cask #1 5cl

Aultmore 17 years 100 Proof Exceptional Cask #1 5cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarSignatory Vintage
Distillery / merkAultmore
Serie100 Proof - Exceptional Cask
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.05 liter
Alc/vol57.1%
Leeftijd17 years
Gedistilleerd2007
Gebotteld2024
SmaakprofielBelegen en complex
Out of stock

Aultmore 17 years 100 Proof Exceptional Cask #1

Proefnotitie

Neus

Het aroma onthult lagen van rijke sherry-invloeden met tonen van gedroogd fruit, noten en een subtiele hint van donkere chocolade en eiken.

Smaak

Op de tong biedt deze single malt een complex palet van smaken, van sappige sinaasappels en zoete kruiden tot soepele mouttonen, perfect in balans gebracht met de diepte van oudere sherryvaten.

Afdronk

De afdronk is lang en verwarmend, met aanhoudende zoetheid en een elegante kruidigheid die de rijke Speyside-karakteristieken viert.

Met zijn ongefilterde zuiverheid en afwezigheid van toegevoegde kleurstoffen is deze Aultmore whisky een puur genot voor liefhebbers en verzamelaars. Het is een uitstekende voorstelling van de distilleerderij's streven naar hoogwaardige, authentieke Schotse whisky.

Aultmore Distillery

Aultmore Distillery ligt in de Speyside regio, nabij het stadje Keith in Banffshire. Opgericht in 1896 door Alexander Edward, heeft Aultmore een rijke geschiedenis en staat het bekend om zijn hoogwaardige single malt whisky’s. De distilleerderij ligt te midden van het weelderige, groene landschap van de Speyside, wat bijdraagt aan de zuiverheid van hun productieproces.

Een uniek kenmerk van Aultmore is het gebruik van water uit de nabijgelegen Auchinderran Burn, wat zorgt voor een zuivere en lichte spirit. Aultmore whisky’s staan bekend om hun frisse en delicate smaakprofielen, met tonen van gras, bloemen, honing, en subtiele hints van kruiden en citrus. De distilleerderij maakt gebruik van traditionele koperen pot stills en lange fermentatietijden, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de whisky.

Aultmore rijpt zijn whisky’s voornamelijk in ex-bourbonvaten, wat zorgt voor een evenwichtige en verfijnde smaak. Hoewel Aultmore lange tijd voornamelijk voor blends werd gebruikt, heeft de distilleerderij de laatste jaren meer aandacht gekregen voor zijn uitstekende single malts. De combinatie van een idyllische ligging, traditionele technieken en hoogwaardige productie maakt Aultmore een gerespecteerde naam in de wereld van Schotse single malt whisky.

Signatory Vintage

Signatory Vintage is een van de meest gerespecteerde en erkende onafhankelijke bottelaars in de whiskywereld. Het bedrijf werd opgericht in 1988 door Andrew Symington en is gevestigd in Pitlochry, Schotland. Signatory Vintage staat bekend om zijn indrukwekkende collectie single malt en single grain whisky’s, afkomstig van verschillende Schotse distilleerderijen.

In 2002 verwierf Andrew Symington de Edradour Distillery, een van de kleinste traditionele distilleerderijen in Schotland. Dit heeft Signatory Vintage in staat gesteld om exclusieve bottelingen van Edradour whisky's aan te bieden, naast hun reguliere onafhankelijke bottelingen.

Aultmore 17 years 100 Proof Exceptional Cask #1 5cl

Aultmore 17 years 100 Proof Exceptional Cask #1 5cl